Dedektiflik Nasıl Yapılır?

Dedektiflik Nasıl Yapılır?

 

Dedektiflik Nasıl Yapılır?

Dedektifler müşterileri için bilgi toplar. Hukuk ve ceza davaları için kanıt toplarlar, tanıkları ve diğer insanları gözlemler ve araştırırlar. Müvekkiller özel kişiler, avukatlar ve şirketler olabilir. Dedektif olmak için yasal olarak düzenlenmiş resmi bir eğitim yoktur. Ancak çeşitli kurslar ve ardından staj süresi ile dedektif olabilirsiniz.  Temel olarak (neredeyse) herkes özel dedektif olarak hareket edebilir. Dedektifler, tehlikeli ve gizemli bir hava ile çevrilidir diye düşünülür. Bununla birlikte, gerçek hayatta iş profili, literatürde tasvir edildiği kadar büyülü değil, birçok rutini olan gerçek zanaatkarlıktır. Kayıp kişilerin aranması, eş takibi dedektif, evlilik öncesi araştırma, mirasçıların veya borçluların aranması gibi medeni hukuk konularına odaklanmaktadır.

Dedektifler esas olarak müşterileri için ticari veya özel bilgiler elde etmekle ilgilenir. Çalışmaları, medeni hukuk meselelerine yönelik soruşturmalardan, ticaret ve rekabet hukuku ihlallerinin aydınlatılmasına ve cezai suçların mağdurlarına yardım etmeye kadar uzanmaktadır.

Özel Dedektifler, örneğin şüpheli sermaye ve yatırım dolandırıcılığı, rakip casusluğu, çalışan suçları, ürün korsanlığı, patent ihlalleri, fabrika casusluğu, sabotaj, kredi sahtekarlığı, bilgisayar suçu ve hırsızlığını araştırır. Nadiren suçluları avlarlar ve silahlı çatışmalara katılırlar. Birçok dedektifin silahı bile yoktur. Bunun yerine kanıt toplarlar. Bunu yapmak için yetkilileri, arşivleri, kredi kuruluşlarını araştırır veya tanıklarla görüşürler.

Günlük hayatlarının büyük bir kısmı da şüpheli kişileri gözlemlemekten ibarettir. Dedektifler genellikle saatlerce saklandıkları yerde veya arabalarında kalırlar. İş ayrıca evrak işleri, telefon görüşmeleri ve internet araştırmasını da içerir. Dedektifler, toplanan tüm bulguları raporlar içerisinde belgeler. Bunları mahkemede delil olarak da kullanılır.

Dedektiflerin Çalışma Saatleri

Düzenlenmiş çalışma saatleri yoktur. Haftada beş gün günde 8 saat, özel dedektifler için yabancı kelimelerdir. Belirli saatler içerisinde bir çalışma şekillerinden bahsedilemez. Büyük bürolar özelinde çalışmadıkları sürece. Kariyere yeni başlayanlar da hafta sonları çalışmaktadırlar. Özel dedektifler, çoğu insanın izinli olmadığı gün ve saatlerde meşguldür. Sabah erkenden, gece ve resmi tatillerde düzenli olarak işinin başında olmak zorundadırlar. Bu öngörülebilir değildir, ancak duruma göre değişiklik gösterir.

Özel Dedektif Olma Şartları Nelerdir?

Özel dedektiflik eğitimine başlamak için asgari yaş 18 dir. Bununla birlikte, bağımsız, dedektife özgü faaliyet, en erken 20 yaşından sonra başlamalıdır. Bir özel dedektif, genellikle fiziksel ve zihinsel koşullar izin verdiği sürece mesleğini ileri yaşlarına kadar icra edebilir. Bununla birlikte, kıdemli özel dedektif genellikle genç meslektaşlarına 16 saat veya daha fazla yorucu gözetim bırakır. Tüm bunlar ışığında dedektif hizmetine son zamanlarda oldukça başvurulmaya başlanmıştır. Çeşitli konularda özel dedektiflik hizmeti almak isteyen kişiler bu hizmetten faydalanmak istemektedirler. Eğer sizin de adli konularda bir sorununuz varsa rahatlıkla dedektiflik hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Vega Dedektiflik Bürosu bu konuda profesyonel kadrosuyla benzersiz hizmet vermektedir. Firmamızla hemen iletişime geçerek ihtiyacınız olan dedektiflik hizmetini alabilirsiniz.